| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
dejan Addicted to Alfa

Clan Alfa Kluba:  Pridružen/-a: Ned Sep 2003 16:03 Prispevkov: 1690 Kraj: Ljubljana
Yamaha 2 komada
|
Objavljeno: Sre Jul 28, 2010 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
| beremo, ti sam piši naprej pa limaj slike |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
skoda lover Alfa Member

Pridružen/-a: Čet Jul 2006 8:22 Prispevkov: 137
|
Objavljeno: Sre Jul 28, 2010 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Ta teden razkopavam polosovine. Zadnje so OK nimajo nobenega lufta (niso pretirano obremenjene). Tako sem se odločil da zadnje akse samo podrem u prafaktorje in vse operem in očistim, zunanje dele pobarvam in dam noter novo mast in nove manšete. Slike bojo ko bodo nazaj skupaj, ker včeraj nisem dokončal dela pa se mi ni dalo s šmirastimi rokami fotoaparata grabit.
Sprednje polosovine pa so žal nekoliko izrabljene in imajo preveč zračnosti. Tako da so šle na FD avtodele na obnovo. So javili da je treba prebrusit menjalniške zglobe in menjat en kolesni zglob. Vse skupaj 250€
Včeraj sem ugotovil, da me bodo SAMO manšete koštale blizu 100€
to je pa to če ma človek 4 polosovine, vsaka ima 2 manšete in potem so še 2 na volanski letvi. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
skoda lover Alfa Member

|
Objavljeno: Sre Jul 28, 2010 8:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo danes sem dobil nazaj sprednje akse. Bile so fertik v enem dnevu. 1 kolesni zglob je nov, ker je bil stari preveč uničen, ostali 3 zglobi so obnovljeni, prevrtani utori, večje kroglice, nova mast in manšete. Vse skupaj 250€.
Ko sem jih dobil nazaj sem pobarval starie zglobe, da bodo bolj zgledni
Zadnje akse pa sem komplet razdrl in očistil jutri jih pa še zložim skupaj in tako s nadaljuje obnova podvozja  _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
lizard Addicted to Alfa

Pridružen/-a: Tor Maj 2006 18:19 Prispevkov: 2296 Kraj: Murska Sobota
1998 Lancia Kappa 3.0
|
Objavljeno: Sre Jul 28, 2010 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni kaj, noro tole delaš. Pa brez skrbi, vse se bere. Ampak verjetno ko že tretjič pišeš enako pohvalo se počutiš smešno.
Škoda, da na Lancia forumu nimaš svoje teme. _________________ "There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
slayer Alfa Member

Pridružen/-a: Ned Apr 2009 15:09 Prispevkov: 92
2005 AR 147 JTDm 16V FL
|
Objavljeno: Sre Jul 28, 2010 9:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Neverjetno. To je pa res dosti časa, živcev in ne nazadnje denarja vloženega. Ampak verjamem, da ti bo po uspešni obnovi avto med vožnjo vse to pridno vračal.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
skoda lover Alfa Member

|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 9:19 am Naslov sporočila: |
|
|
| lizard je napisal/a: | Ni kaj, noro tole delaš. Pa brez skrbi, vse se bere. Ampak verjetno ko že tretjič pišeš enako pohvalo se počutiš smešno.
Škoda, da na Lancia forumu nimaš svoje teme. |
Na Lancia forumu se nič ne dogaja samo 5 lastnikov lyber in 2 kappe so tam, zato mislim, da sem tukaj dosegel večjo publiko Lahko pa tja nalimam link do sem
Nič se ne počutit smešno, je kr fajn slišat kakšno vzpodbudno besedo, ker avto sicer delam zase ampak forum pa bolj za veselje drugim
Pa mogoče koga vzpodbudim, ki bi se lotil pa ima preveč izgovorov zakaj ne more. Ali pa odvrnem koga, ki se bi brezglavo lotil projekta in potem naredil zmazek od avta. Začel sem z objavami na forumu predvsem iz dveh razlogov:
-Na živce mi grejo obnove, kjer se zamenja tesnilo glave in še dve malenkosti, ostalo je pa "kot novo" pa pod kozolcem se zadeva pobarva na penzl in se proglasi za RESTAVRIRANO VOZILO!!
-Ob živce me pa spravlja tudi slovenska foušija in skrivanje. Razen Rafkota, ki mi res nesebično pomaga je redko kdo pripravljen deliti nasvete, znanje in majstre. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pero666 Alfist

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 18:09 Prispevkov: 342
2000 AR 156 V6
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 9:28 am Naslov sporočila: |
|
|
nisem avtomehanik, ampak ti pridem z veseljem kdaj pomagat, ker bi rad videl to natancno delo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
skoda lover Alfa Member

|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
| pero666 je napisal/a: | nisem avtomehanik, ampak ti pridem z veseljem kdaj pomagat, ker bi rad videl to natancno delo  |
he he lahko se enkrat zmenimo ampak ravno ta natančnost mislim, da izpade reeeees dolgočasno. Recimo da za v kakšno oddajo na discoveryu ravno nisem, ker 4 dni zapored po 3 ure oddaje samo razkopavanja polosovin bi naneslo 12 ur programa kjer nekdo, ki je do vratu šmirast veliko preklinja in pere stvari v bencinu in jih glanca, šmirgla, barva...
(so pa zadnje akse, ki sem jih sam obdeloval veliko lepše) _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
skoda lover Alfa Member

|
Objavljeno: Ned Avg 08, 2010 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
PROJECT ON HOLD!
Na žalost vas obveščam, da naslednje 3 tedne ne pričakujte preveč, ker se bo verjetno dogajalo bolj malo. PROJECT FAIL... Redneck style!
V sredo mi je pri prešanju ležajev iz pesta padel lep kos železe na desno taco.
Diagnoza - zlomljen desni nožni palec (na nogi)
Prognoza - držanje noge v zrak naslednje 3 tedne, če me žena prej ne ubije (sem res naporen pacient). _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
El Barto Addicted to Alfa

Starost: 32 Pridružen/-a: Ned Jan 2006 7:25 Prispevkov: 4200 Kraj: Bled
2001 & 1993 Alfa Romeo 166 2.5 V6 24V & 75 1.6 I.E.
|
Objavljeno: Ned Avg 08, 2010 6:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kdor dela, tudi greši, kdaj tudi na sebi (tudi sam že večkrat občutil) ...
Dobro se pocajtej, obenem imaš pa končno malce časa za "dopust", čeprav bo tale bolniški ...
PS
Krasen prokt, le tako naprej, pa čim manj nevšečnosti ti želim. _________________ V6 Power |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MaStr Addicted to Alfa

Starost: 38 Pridružen/-a: Sre Nov 2005 19:34 Prispevkov: 1748 Kraj: Assling
Alfa Romeo 159
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
r2 Alfist

Pridružen/-a: Pon Nov 2003 23:36 Prispevkov: 473 Kraj: Domžale
Alfa Romeo 145 2.0TD
|
Objavljeno: Pon Avg 09, 2010 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
pocajti se čim prej
pol pa ene čevlje z zaščitno kapico kupi
(dobijo se tudi opanke z zaščitno kapico) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pero666 Alfist

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 18:09 Prispevkov: 342
2000 AR 156 V6
|
Objavljeno: Pon Avg 09, 2010 1:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
cimprej okrevaj, da bo spet kej za brat! Mam jst se ene zaprasene martenske, ce bos se kej razbijal  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Turtle Addicted to Alfa

Clan Alfa Kluba:  Starost: 31 Pridružen/-a: Sre Okt 2003 16:22 Prispevkov: 3905 Kraj: Bilo kuda kiki svuda
Alfa Romeo Spider, 156 SW
|
Objavljeno: Pon Avg 09, 2010 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
ajaj.....Zdej ni druge k da Rafko dela, ti pa gledaš/komandiraš ...hehehe  _________________ 3 x Alfist po "prjatu standardu" |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
skoda lover Alfa Member

|
Objavljeno: Tor Avg 10, 2010 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Turtle je napisal/a: | ajaj.....Zdej ni druge k da Rafko dela, ti pa gledaš/komandiraš ...hehehe  |
Hvala a lepe želje. Ja zaščitna oprema to bo prava stvar. Žal se je pri 38 C težko disciplinirat in obut zaščitne čevlje ampak bo očitno treba.
Žal tud Rafkota ne morem gledat, je to zame zdej čist druga galaksija
ne morem niti vozit  _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|