| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ARfan Alfa Junior

Pridružen/-a: Ned Apr 2010 16:18 Prispevkov: 26
|
Objavljeno: Sre Jul 28, 2010 9:25 pm Naslov sporočila: Razlika med navadnim in Bose ozvočenjem? |
|
|
Torej imam Alfo 156SW FL .Vgrajene imam original zvočnike ter radio z navigacijo.
Zvok, ki ga da od sebe to ozvočenje mi ni dovolj, zato me zanima predvsem razlika napram original bose ozvočenju.
Ne gre se mi, da bo treslo cel avtomobil predvsem pa da lepo igra z nekim basom.Navaden sistem ga namreč nima prav nič.
Razmišljal sem tudi, da bi sprednji sistem nadomesti s Hertz DSK 165 v prtljažnik pa dal kakšen 20/25cm woofer+monoblock. Sprednji sistem bi bil priključen na radio.
Torej sem v dilemi.Ali kupiti kak rabljen orig. Bose sistem ali druga varianta, ki sem jo napisal...
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MaStr Addicted to Alfa

Starost: 38 Pridružen/-a: Sre Nov 2005 19:34 Prispevkov: 1748 Kraj: Assling
Alfa Romeo 159
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 12:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Če zamenjaš avtoradio, ti bo tudi že vgrajeno ozvočenje zaigralo precej lepše.
Predlagani zvočniki, priklopljeni le na avtoradio pa dvomim, da bodo veliko prispevali pri SQ... _________________ Join the dark side...
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=17207 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kixs Alfa Freak

Pridružen/-a: Tor Avg 2005 14:11 Prispevkov: 574
2000 Alfa 145 JTD
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 8:47 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, najprej AR. Omenjene zvocnike imam v svoji in sem vec kot zadovoljen z zvokom. Za priklop samo na AR so prakticno best buy.
lp _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SummerJam Alfist

Clan Alfa Kluba:  Starost: 19 Pridružen/-a: Pon Jul 2009 17:03 Prispevkov: 468 Kraj: Domžale
2003 Alfa Romeo 156 1.9 jtd
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 11:51 am Naslov sporočila: |
|
|
| MaStr je napisal/a: | Če zamenjaš avtoradio, ti bo tudi že vgrajeno ozvočenje zaigralo precej lepše.
Predlagani zvočniki, priklopljeni le na avtoradio pa dvomim, da bodo veliko prispevali pri SQ... |
Jaz sem zamenjal samo original zvočnike z znamko Pioneer in morem reči, da je zvok neprimerljivo boljši tudi s original radiom. _________________
Cuore Sportivo is destiny |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MaStr Addicted to Alfa

Alfa Romeo 159
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 1:17 am Naslov sporočila: |
|
|
| SummerJam je napisal/a: | | MaStr je napisal/a: | Če zamenjaš avtoradio, ti bo tudi že vgrajeno ozvočenje zaigralo precej lepše.
Predlagani zvočniki, priklopljeni le na avtoradio pa dvomim, da bodo veliko prispevali pri SQ... |
Jaz sem zamenjal samo original zvočnike z znamko Pioneer in morem reči, da je zvok neprimerljivo boljši tudi s original radiom. |
Če si nabavil zvočnike, ki niso v nizkem cenovnem razredu, potem ti verjamem, v nasprotnem primeru . Ravno Pioneer-jevi avto-zvočniki niso ravno priljubljeni med poznavalci - najbrž z razlogom. Saj so ok, ampak to ni to. Za SQ je pri tej znamki potrebno kar globoko seči v žep. Zanimivo, da je štorija pri avtoradiih ravno obratna...
Vseeno sem mnenja, da menjava AR-ja, na katerega so priklopljeni stock zvočniki, prispeva več na kvaliteti zvoka kot obratno. Povsem druga zgodba pa so aftermarket zvočniki, priklopljeni na ojačevalec... _________________ Join the dark side...
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
TribesMan Addicted to Alfa

Clan Alfa Kluba:  Starost: 28 Pridružen/-a: Čet Jul 2007 17:17 Prispevkov: 3930
2005 Alfa Romeo 147 Q2
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 6:44 am Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz tudi mislim da veliko več lahko narediš s kvalitetnim radiem, ali celo samo z kvalitetnim ojačevalcem, ker ta ojačevalec v original radiu je obup. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kleva Alfa Freak

Starost: 20 Pridružen/-a: Pet Jul 2009 7:11 Prispevkov: 577 Kraj: Izola
1996 Alfa 145 1.7 16v
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 7:17 am Naslov sporočila: |
|
|
že če AR menjaš z eni bolšim kod je original je zvok občutno bolši
če pa daš še kak denarček za kake gz zvočnike ki so priklopljeni na AR je pa zvok super sploh ne rabi ojačevalca:) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SummerJam Alfist

Clan Alfa Kluba:  Starost: 19 Pridružen/-a: Pon Jul 2009 17:03 Prispevkov: 468 Kraj: Domžale
2003 Alfa Romeo 156 1.9 jtd
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
| MaStr je napisal/a: | | SummerJam je napisal/a: | | MaStr je napisal/a: | Če zamenjaš avtoradio, ti bo tudi že vgrajeno ozvočenje zaigralo precej lepše.
Jaz sem zamenjal samo original zvočnike z znamko Pioneer in morem reči, da je zvok neprimerljivo boljši tudi s original radiom. |
Če si nabavil zvočnike, ki niso v nizkem cenovnem razredu, potem ti verjamem, v nasprotnem primeru . Ravno Pioneer-jevi avto-zvočniki niso ravno priljubljeni med poznavalci - najbrž z razlogom. Saj so ok, ampak to ni to. Za SQ je pri tej znamki potrebno kar globoko seči v žep. Zanimivo, da je štorija pri avtoradiih ravno obratna...
Vseeno sem mnenja, da menjava AR-ja, na katerega so priklopljeni stock zvočniki, prispeva več na kvaliteti zvoka kot obratno. Povsem druga zgodba pa so aftermarket zvočniki, priklopljeni na ojačevalec... |
Jaz se nisem odločil za menjavo AR predvsem zaradi estetskega razloga, ker sem mnenja, da original radio najbolj paše v armaturo (FL armatura). Zaradi tega pa trpi kakovost zvoka, ampak z menjavo zvočnikov se je to malo popravilo in je za povprečnega poslušalca čisto dovolj. (ne mislim se prijavt na tekmovanje ) _________________
Cuore Sportivo is destiny |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gregork Alfist

Clan Alfa Kluba:  Starost: 35 Pridružen/-a: Pon Sep 2008 13:10 Prispevkov: 294 Kraj: Bohinj
2004 Alfa Romeo 156 m-jet 20V
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 11:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Men je pa ratal kupit original Bose ozvočenje 2+4+1 in ojačevalec z avtoradijem iz alfe pa še original kablovje. Ko bo čas se bo to montiralo in poj vem kakšen bo zvok. Se mi zdi ta Bose kar uredu. (zelo malo € me je prišlo)  _________________ AR ruls |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MaStr Addicted to Alfa

Alfa Romeo 159
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
| SummerJam je napisal/a: | Jaz se nisem odločil za menjavo AR predvsem zaradi estetskega razloga, ker sem mnenja, da original radio najbolj paše v armaturo (FL armatura). Zaradi tega pa trpi kakovost zvoka, ampak z menjavo zvočnikov se je to malo popravilo in je za povprečnega poslušalca čisto dovolj. (ne mislim se prijavt na tekmovanje ) |
Ravno o tem sem govoril: stock radio + amp + AfterMarket zvočniki naredijo občutno izboljšavo v zvoku (seveda tudi v glasnosti), dočim AM zvočniki brez amp-a zvočno sliko prej oslabijo kot izboljšajo, kajti stock zvočniki so optimizirani na AR kot tudi na prostornino kokpit-a. Ti si verjetno malce pridobil na glasnosti in na kakšni tonski sekvenci (kar ti ustreza), celotni SQ pa dvomim da je kaj boljši. Ampak, če si ti zadovoljen, potem jaz .... Vsak ima svoja ušesa.....
Tudi sam preferiram originalnost izgleda, se pa najdejo rešitve (beri: posodobitve), ki to minimalno spremenijo, vendar občutno povečajo zadovoljstvo. _________________ Join the dark side...
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kixs Alfa Freak

Pridružen/-a: Tor Avg 2005 14:11 Prispevkov: 574
2000 Alfa 145 JTD
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Stock zvocniki so navadno najvecja jajca kar jih lahko najdejo. Vazno, da nekaj piskajo in da kostajo cimmanj. To je vsa umetnost.
lp _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ARfan Alfa Junior

Pridružen/-a: Ned Apr 2010 16:18 Prispevkov: 26
|
Objavljeno: Pet Jul 30, 2010 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej vsem hvala za odgovore.
| Citiram: | | Jaz se nisem odločil za menjavo AR predvsem zaradi estetskega razloga, ker sem mnenja, da original radio najbolj paše v armaturo (FL armatura). Zaradi tega pa trpi kakovost zvoka, ampak z menjavo zvočnikov se je to malo popravilo in je za povprečnega poslušalca čisto dovolj. (ne mislim se prijavt na tekmovanje ) |
Enakega mnenja sem tudi jaz in bi raje menjal vse drugo kot pa avtoradio razen če obstaja kakšen, ki bi bil dejansko podoben originalu oz. bi se lepo zlil z armaturko.
Za enkrat se bolj nagibam k menjavi zvočnikov, če mi to nebi zadostovalo bom dodal še ojačevalec.
| Citiram: | | Tudi sam preferiram originalnost izgleda, se pa najdejo rešitve (beri: posodobitve), ki to minimalno spremenijo, vendar občutno povečajo zadovoljstvo. |
Mi znaš tu kaj svetovati ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MaStr Addicted to Alfa

Alfa Romeo 159
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LaŠko-TeaM Alfist

Clan Alfa Kluba:  Starost: 22 Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:00 Prispevkov: 299 Kraj: Murske Sobota - Dol.Bistrica
1997 Alfa Romeo 146
|
Objavljeno: Pet Avg 20, 2010 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa ne mislit,da bi samo 16-ke zmontiral v vrata in proklopljene na amp.
Pa da bi igralo lepo čisto itd.....brez izolacije vrat,lepega in čistega zvoka ne bo.Če pa že ne misliš izolirat vrat,pa se da že tudi nekaj pridobiti,če nardiš lesen distančnik in ga priviješ gor na pleh tam kjer je mesto za zvočnik.
Finta distančnika je da zmanjša ali pa sploh ne bo več vibracij tapete in plastike na njej.
l.p. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=LUKyW7AXHDA
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|