| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Denis 159 Alfa Member

Starost: 22 Pridružen/-a: Sob Apr 2009 21:15 Prispevkov: 238 Kraj: Sevnica, Novo mesto- Škocjan
2005 AR 159
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Unek Alfa Freak

Pridružen/-a: Sob Apr 2009 9:26 Prispevkov: 542 Kraj: Trbovlje
1991 Fiat Uno 1.5 i.e. SX
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 2:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
enkratno!! _________________ Alfa je kot baba z visokim petam, za gonit pa za kazat. Za vse ostalo je neuporabna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jonas Addicted to Alfa

Clan Alfa Kluba:  Starost: 28 Pridružen/-a: Ned Maj 2004 18:35 Prispevkov: 1830 Kraj: Ljubljana
Alfa Romeo GT
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 4:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cestitke za vlozen trud! Upam da bo kmalu na cesti. Tole bo poslastica videti v zivo
LP _________________ AR164TB: "Sem eden redkih pozitivnih elementov na forumu..."
dejan: "Sicer brera ni grd avto od spredaj pa od zadaj, samo iz boka zgleda pa kot noseč nilski konj..." |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peruccy Alfa Junior

Pridružen/-a: Sob Maj 2010 23:35 Prispevkov: 13
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 4:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem za pohvale!
@minimi: 1.8 je in ja vse bo ostalo gor, probam čimbolj original look ker še nisem videl 145ke s styling-om, ki bi mi bil všeč Edino kar mogoče mogoče naredim, je air intake ala impreza, ker je svinjsko vroče pri 1-2-3 glavi in ker pride hauba malo nad motorjem, je vprašanje koliko lufta bo sploh prišlo tja nazaj...
@bass: Tako je, kaj takega lahko registriraš edino v angliji in avstraliji kot kitcar, prinas žal ne. Saj za registracijo in tehnični se ne sekiram, ker je foter avtomehanik na amzs... Bolj se mi gre da homoligiram stvari katere se pač da homoligirat. Glede izpuha sem že v tej smeri razmišljal ja, da bi spodaj daj eno "prečko", ampak potem zgubim še 1cm, kar bi bilo pre-prenizko, zato tak pustim in pač slowly does it čez ležeče
@MrPetek: Tudi o tem sem že razmišljal, da bi original plastični pokrov malo razširil, saj na ebayu pod "custom engine cover" ne najdem nič pametnega. Je pa tudi problem v segrevanju. Predvčeraj je brnela več kot eno urco, sicer brez problemov, ampak motorni prostor je bil presneto vroč in če dam gor pokrov, bo še toliko manj mrzlega lufta prišlo do glav... Nevem, ko bo avto končan bom se v te detajle spusto, če se bo dalo kaj narediti
@Jonas: Dvomim da bo/je poslastica, saj je videti precej utrujena, ker je bil prejšnji lastnik malomaren do nje... Bom se pa ziher udeležil kakšnega DRja v bližnji prihodnosti, iz firbeca če drugo ne, tako da bomo lahko kakšno rekli  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MrPetek Alfist

Starost: 23 Pridružen/-a: Pet Mar 2009 8:44 Prispevkov: 355 Kraj: Gorišnica
1999 Alfa Romeo 156
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko se bo zadeva gibala, nebo več mašini tako zelo vroče
Ko pa boš povečal dovode hladnega zraka (kot si omenil ala impreza), pa bo pomoje kul. Razmisli o Bearexovi aluminijasti zaščiti, pa ji lahko magari kakšne reže narediš da je večji pretok zraka.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peruccy Alfa Junior

|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
| MrPetek je napisal/a: | Ko se bo zadeva gibala, nebo več mašini tako zelo vroče
Ko pa boš povečal dovode hladnega zraka (kot si omenil ala impreza), pa bo pomoje kul. Razmisli o Bearexovi aluminijasti zaščiti, pa ji lahko magari kakšne reže narediš da je večji pretok zraka.
LP |
Bearexovi? Kaj to? Saj imam že doma tak air intake na zx-u. Ker ima zgoraj nameščen IC in odprta turbina, pa se je brez njega kar fajn segreval. Zdaj pa je kul (pa čeprav zgleda riža, mi je učinek več vreden kot izgled).
Edit:
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
uros86 Alfa Freak

Starost: 24 Pridružen/-a: Sre Jul 2006 1:36 Prispevkov: 542 Kraj: ljubljana
1996 Alfa Romeo 145 Quadrifoglio
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
odlično tole rihtaš.... upam da bo kje za vidt tole kdaj  _________________ Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte z forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MrPetek Alfist

Starost: 23 Pridružen/-a: Pet Mar 2009 8:44 Prispevkov: 355 Kraj: Gorišnica
1999 Alfa Romeo 156
|
Objavljeno: Čet Maj 27, 2010 7:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bearex je uporabnik na forumu ki izdeluje (oz. da delat) aluminijasto zaščito motorja.
http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=8769&start=750
Malo si poglej
Drugače pa tale intake zgleda malo rižasto, ampak glavno da služi svojemu namenu. Nekateri jih imajo samo zaradi videza, tebi pa bo dejansko služil za hlajenje motornega prostora.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
peruccy Alfa Junior

|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
LP!
Po dolgem času se spet malo javlam...
Alfica je že en čas registrirana in se že en čas vozim z njo delat, ter pridno nabiram kilometre. Medtem pa jo rihtam, ko je le čas. Moram povedat, da motor zdaj dela kot singerca. Že da ima malo bolj živahno rit, je pa daleč najbolj stabilna od vseh kant na dvorišču
Nazadnje ko sem pisal, pa do zdaj se je menjalo/nabavilo tudi nekaj delov in nekaj se jih še bo....
Da bo ozvočenje kompletno
Nabavil AFPR, vendar ni šel gor na stock lajtunge, zato je bila potrebna modifikacija
krneky
Bremze so zajebavale, en dan pred tehničnim in sva morala zamenjat glavni zavorni cilinder, gor je bil stock AR145. Zamenjala sva ga s stock od AR164. Seveda ni šlo skupaj, ker ima AR164 daljši hod na cilindru. Po zelo sfrustriranih 3 dneh so se bremze končno naredile (najprej so slabo prijele, potem so štekale, da ne omenjam 100x luftat, ker imata bremz cilindra od AR164 nagnjen einluftar, lajtunge na AR145 so pa tam-tam v višini le-tega, je bilo fajn zanimivo).
Zmes so se zamenjale še prednje ploščice...
Zamenjala se je tudi cev za servo, ker je stara bila že fajn zjahana in je puščalo olje...
Tudi filter sem nekak skracal gor (kupil adapter). Glede na prostorsko stisko, drugače ni šlo...
Nastal je tudi problem z ekspanzijsko posodo. Saj ima original AR164 na šrauf, ta od mece 190D pa se samo zaškrne. Pritisk ko spusti ven je pa 1,2-1,4bar. Alfa pa ima 0,9-1,1bar. Kar pa seveda pomeni, da na daljše relacije (jih ne delam veliko a vseeno) se ta cev napihne. Rešitev je, najti pokrov od lade nive (morda celo od kakšnega traktorja - od ursusa probal pa ne paše :\) kateri prepušča že pri 0,6bar, kar bi pa bilo seveda idealno. To je trenutno prioriteta, ko/če se najde, ker v nasprotnem primeru se bo morala posoda zamenjat...
Nabavil sem tudi MBC
In skupaj z AFPR, je zdaj nastavljeno tak kot sem želel. WG/MBC sta na 1,4bar goriva pa ima dovolj da nebi smela bit revna mešanica (ko bo viška €€€ nabavim AFR+lambdo)...
In še piece de resistance... Uncle Ben's finest:
Namen pa je, da piha sem na prvo glavo/kolektor. Za zdaj še nevem kakšen je učinek, ker sem komaj včeraj dal gor...
Zamenjal sem še vse žarnice in kot ste napisali, žarometi res svetijo slabše, kot sveče...
Motor se je zdaj že tolko vlaufal, da ga lahko malo bolj pritisnem, tako da bom v kratkem posnemal video ali dva, če koga sploh zanima, zase nebom snemal, saj vem kak gre
Nekaj stvari še imam za porihtat...
- pokrov ekspanzijske posode zamenjat
- komplet poliranje in/ali prebarvanje manjših vdrtin
- vse brisalce zamenjat
- spodaj komplet spucat avto in namazati gor unterbodenšuc
- v motornem prostoru malo kable/cevi uredit da nebo na vse strani štrlelo
- misc stvari, v katere se spotaknem vsake tolko
To je to, do naslednjič...
Cheers |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Aless Alfa Freak

Starost: 20 Pridružen/-a: Tor Jan 2007 10:58 Prispevkov: 713 Kraj: Bizeljsko / Maribor
2005 Alfa Romeo 156
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
lepo
video pa vsekakor posnami... _________________ Speed doesn't kill, it's the sudden stop that kills!
?. AR GT / 159
2. AR 156 2.4 JTD 20V M-Jet '05
1. AR 156 1.9 JTD '01 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
seby7 Alfa Freak

Pridružen/-a: Sob Sep 2006 22:58 Prispevkov: 611 Kraj: Murska Sobota
'01 Alfa Romeo 916
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva zadeva, bravo za vložen trud.
brez zamere: Od kod pa si ti? Se mi samo dozdeva, ali si slučajno z naših koncev, ker berem, da si mel projekt z 164 za drag race (slišal sem namreč, da je nekdo tu okoli nekaj takega poskušal). _________________ POTENZA ITALIANA |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Enthusiast Alfa Freak

Clan Alfa Kluba:  Starost: 28 Pridružen/-a: Sob Apr 2008 19:25 Prispevkov: 504 Kraj: Šmartno ob Paki
2005 Alfa Romeo GT
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Le posnam.
Pohvale vredn projekt.  _________________ - ASOT - |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Killergame17 Alfa Freak

Starost: 19 Pridružen/-a: Tor Apr 2009 18:33 Prispevkov: 788 Kraj: Brežice
1993 Alfa Romeo 164 2.0 TS
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
ti kr posnam,ker nas še kak zanima..kej takega nima človek pogosto za videt,slišat
supr predelava res  _________________ Alfa 2.0 TS POWER! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
žival Addicted to Alfa

Clan Alfa Kluba:  Starost: 31 Pridružen/-a: Pet Avg 2005 11:42 Prispevkov: 2218 Kraj: Litija
alfa romeo 166 jtd
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
| Kapo dol za projekt, sam zakaj majo pa vsi tvoji avti tiste grde scoope na pokrovu motorja? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pero666 Alfist

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 18:09 Prispevkov: 342
2000 AR 156 V6
|
Objavljeno: Čet Jul 29, 2010 10:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
| ce se ne motim, je napisal, da se motor pregreva, ker je precej manj prostora kot v 164 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|